Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Daktylowo-imbirowa kaczka"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
Szklankę wina śliwkowego połącz ze szklanką gazowanej wody mineralnej, goździkami, miodem i pokrojonymi w cienkie plastry daktylami. Całość dokładnie wymieszaj.
Piersi kaczki zanurz w marynacie i odstaw do lodówki na 48 godzin. Następnie wyjmij je, a do marynaty dodaj plastry pomarańczy. Całość gotuj na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
Na patelni rozgrzej masło i usmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Chrupiącą kaczkę pokrój w centymetrowe plastry.
Polej gorącym sosem i ozdób kilkoma listkami bazylii. Podawaj z knedlikami.Źródło: Na żywo