Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycace i pyszne danie jednogarkowe z kanonu kuchni zydowskiej.Podajemy z ogorkami malosolnymi lub surowka z kiszonej kapusty.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Składniki
Ziemniaki obrac i poprzekrajac na polowki, mieso pokroic w kostke. Rozgrzac smalec i usmazyc na nim mieso.Zdjac z ognia i wsypac namoczona wczesniej fasole, wrzucic cebule(w calosci) i ziemniaki.
Wszystko przelozyc do brytfany, na wierzch ulozyc wyplukana kasze. Wlac 1 litr bulionu i doprawic lekko sola i pieprzem. Brytfane postawic na kuchence, gotowac pod przykryciem az kasza wchlonie caly bulion.
Nastepnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 3 - 4 godziny podlewajac od czasu do czasu goracym bulionem. Po wyjeciu z piekarnika usunac cebule.