Czosnkowe marcheweczki

Czosnkowe marcheweczki
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
po prostu pyszne

Składniki

  • małe, lub młode marcheweczki, 450 gram
  • masło, 2 łyżki
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • sól, cukier, imbir, ostra papryka, szczypta
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Marchewkę gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło, gdy masło zaczyna się rumienić, dodajemy bułę tartą, gałkę muszkatołową, ostrą paprykę, oraz czosnek granulowany, mieszamy aż się zrumieni na koniec dodajemy marcheweczkę , całość mieszamy i gotowe.

  2. Najlepiej smakuje z ziemniakami i kotletami z mortadeli 

Komentarze do przepisu (2)

kuchcik2 13 lutego 2012
A w którym momencie dodaje się tę bułkę tartą? Jest w spisie składników, a nie wspominasz o niej przy... Czytaj całość »
A w którym momencie dodaje się tę bułkę tartą? Jest w spisie składników, a nie wspominasz o niej przy przygotowaniu.
biurwa 13 lutego 2012
Rzeczywiście zapomniałam o bułce :) Dodajemy ją gdy masło się rumieni i resztę przypraw... Dzięki za uwagę ;)
Składniki
  • małe, lub młode marcheweczki, 450 gram
  • masło, 2 łyżki
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • sól, cukier, imbir, ostra papryka, szczypta
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1/2 łyżeczki
Składniki