Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniala rolada wolowa z duza iloscia czosnku i cebuli, z szybkowara. Przepraszam za brak znakow polskich.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mieso dlugo moczymy, dodatkowo myjemy, rozkladamy na duzym talerzu, posypujemy tylko z tej jednej strony Kucharkiem i pieprzem, ukladamy na kazdej roladzie (jak na zdjeciu) po 2 zabki czosnku przekrojone wzdluz, cebule pokrojona w polksiezyce, po pol plastra boczku i ogoreczek takze przekrojony wzdluz. Dodatkowo posypujemy odrobina Kucharka i pieprzu , i rolujemy razem z miesem.
Do szybkowara nalewamy odrobine oleju, ciasno ukladamy rolady, jeszcze raz odrobine z wierzchu doprawiamy, rolady od gory polewamy odrobina oleju. Obkladamy cebula pokrojona w polksiezyce z bokow i na wierzchu, dodatkowo dajemy jeszcze 2 zabki czosnku. Calosc podlewamy woda w ilosci 250 ml. Szybkowar zamykamy i dusimy od momentu, jak zacznie glosno gwizdac (zmniejszamy Temperature!) jeszcze 40 minut. Po tym czasie woda powinna odparowac, a wytworzy sie sos wlasny z duza iloscia cebuli. Nie potrzeba zageszczac maka. Wspaniale!! Zycze smacznego.