Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czewapcziczi"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 294
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 294
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Obie cebule, natkę i czosnek drobno posiekaj (czosnek można też przecisnąć przez praskę).
Włóż wszystko do dużej miski z mięsem, musztardą (łyżka) i razem z przyprawami (z dużą ilością pieprzu, ostrej papryki chili i solą) mieszaj przez kilka minut.
Masę mięsną odstaw do lodówki, najlepiej na kilka godzin, by mięso przeszło aromatem przypraw oraz cebuli i czosnku.
Po tym czasie z mięsa uformuj niewielkie, gładkie wałeczki (można nadziać je na drewniane szpadki, żeby wygodniej było je smażyć lub piec na grillu, ale nie jest to niezbędne).
Czewapcziczi upiecz lub usmaż na patelni do zrumienienia, ale tak, by w środku były soczyste. Przed podaniem ostudź i np. zanurz w wybranym sosie. Posyp uprażonym sezamem i podaj.Źródło: Świat kobiety