Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czeski knedel"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Mleko podgrzej. 1/4 mleka wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Bułki pokrój w małą kostkę, zrumień na maśle. Jajka roztrzep. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, jajka, bułki, przypraw. Wlej resztę mleka, wyrób (ciasto powinno być gęste). Odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do ciasta, wsyp natkę, wyrób. Uformuj dwa wałki, odstaw do wyrośnięcia. Knedle ugotuj na parze (ok. 20 min).
<strong>Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie