Czerwony kurczak

Czerwony kurczak
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Białe mięso pod cienką chrupką czerwoną skórką.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kurczaka natrzeć przyprawami (mogą być dowolne, ja dałem moje ulubione) polać oliwą. W środku kurczaka umieścić masło, czosnek i koperek.

  2. Szczelnie zawijamy kurczaka folią aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st C 60 min. Otwieramy folię i przypiekamy przez 15-20 min. Polecam i życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

ehinac3a 18 czerwca 2010
podejrzewanm ze tu dobrze by zrobila oliwa nie z pestek winogron ale olej kukurydziany, ktory ma lekki posmak... Czytaj całość »
podejrzewanm ze tu dobrze by zrobila oliwa nie z pestek winogron ale olej kukurydziany, ktory ma lekki posmak fistaszkow :)
polkangaroo 18 czerwca 2010
Olek kukurydziany bardzo dobry jest do sałatek, sosów, majonezów i do gotowania. Nie nadaje się do smażenia,... Czytaj całość »
Olek kukurydziany bardzo dobry jest do sałatek, sosów, majonezów i do gotowania. Nie nadaje się do smażenia, pozdrawiam.
Zofia5 18 czerwca 2010
dla mnie super-prosty przepis i do ulubionych:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki