Czerwone kotlety wieprzowe

Czerwone kotlety wieprzowe
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Aromatyczne kotlety do obiadu.

Składniki

  • mięso wieprzowe mielone 1 kg
  • buraczki ćwikłowe 25 dag
  • sól i pieprz do smaku
  • kminek do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki obrać, ugotować i drobno posiekać(najlepiej blenderem). Następnie wymieszać z mielonym mięsem, przyprawić do smaku, kminkiem wyraziście. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju złociście.

Komentarze do przepisu (2)

snorkmaiden21 04 lipca 2016
To całkiem niezły sposób na przemycenie buraczków dla dzieciaków, które ich nie lubią.
smaker 04 lipca 2016
Uwielbiamy buraczki! Dzięki za kolejny pomysł na ich podanie :)
Składniki
  • mięso wieprzowe mielone 1 kg
  • buraczki ćwikłowe 25 dag
  • sól i pieprz do smaku
  • kminek do smaku
  • olej do smażenia
Składniki