Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe naleśniki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, a żółtka zmiksuj z resztą składników ciasta. Na koniec, mieszając łyżką, połącz pianę z ciastem. Usmaż naleśniki. Nie wylewaj na patelnię zbyt dużo ciasta, bo podczas smażenia lekko urośnie.
Ananas osącz, posiekaj, zalewę zachowaj. Serek zmiksuj z kilkoma łyżkami zalewy, dosłodź cukrem, wymieszaj z ananasem. Posmaruj naleśniki, zwiń. Możesz je posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji, 8 cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie