Cytrynowy łosoś (może być z grilla)

Cytrynowy łosoś (może być z grilla)
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Pyszne i zdrowe danie. :) Jedz ryby codziennie! ;)

Składniki

  • dzwonka łososia, 2 szt
  • cytryna, 1 szt
  • pieprz, sól, do smaku
  • odrobina oliwy, do smażenia

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, posolić i popieprzyć. Solidnie skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić na co najmniej pół godziny.

  2. Usmażyć dzwonka na odrobinie oliwy lub upiec na grillu bez dodatku tłuszczu (najlepiej zawinąć w folię, by ryba nie obeschła). Polać sokiem z drugiej połowy cytryny.

  3. Smacznego! :)

Komentarze do przepisu (7)

klaudyna1957 16 lipca 2009
pysznie wygląda, uwielbiam ryby.
kasiakobas 21 lipca 2009
Zdrowe i smażone wyklucza się!!!!!!Dlatego proponuje rybkę udusić na patelni teflonowej w niewielkiej ilości... Czytaj całość »
Zdrowe i smażone wyklucza się!!!!!!Dlatego proponuje rybkę udusić na patelni teflonowej w niewielkiej ilości wody lub upiec w folii i wtedy będzie pyszna i naprawdę zdrowa!!!!!!
Tosca 21 lipca 2009
Ryby ogólnie są zdrowe, a jeśli nie zauważyłaś jest tu opcja z folią. Poza tym, nawet taka smażona na... Czytaj całość »
Ryby ogólnie są zdrowe, a jeśli nie zauważyłaś jest tu opcja z folią. Poza tym, nawet taka smażona na odrobinie oliwy, jak napisałam, nie jest niezdrowa (używam teflonowej patelni), a na pewno smaczniejsza, niż uprażona na wodzie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • dzwonka łososia, 2 szt
  • cytryna, 1 szt
  • pieprz, sól, do smaku
  • odrobina oliwy, do smażenia
Składniki