Cytrynowa ryba

Przepis dnia 2013-06-22
Cytrynowa ryba
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Delikatna, w chrupiącej panierce.

Składniki

  • ryba (wg uznania), 2 duże filety
  • cytryna, 1 szt
  • płatki kukurydziane, 6 łyżek
  • sól
  • jajko, 1 szt

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrażamy, przyprawiamy soląi mocno skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie wkładamy na godzinę lub dwie do lodówki.

  2. Płatki rozdrabniamy lekko w rękach.

  3. Płaty ryby dzielimy na pół (ja nie lubię smażyć takich ogromnych płatów), moczymy w jajku, a następnie panierujemy w płatkach i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

  4. Przed podaniem jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny.

  5. Ja podałam rybę z sałatką z brokuła i jajkiem.

Komentarze do przepisu (14)

wiola1100 02 marca 2010
taka rybka w płatkach kukurydzianych pewnie jest super chrupiąca ,fajny pomysł
Plum000 10 marca 2010
Wygląda bardzo ciekawie . A jakie proste i szybkie zrobienie takiej rybki. Dodaję do ulubionych. Pozdrawiam :)
13jolanta 10 marca 2010
Wyśmienite danie..na pewno wypróbuję, bo jestem niepohamowanym miłośnikiem rybich dań :):) No i oczywiście... Czytaj całość »
Wyśmienite danie..na pewno wypróbuję, bo jestem niepohamowanym miłośnikiem rybich dań :):) No i oczywiście mam już w ulubionych ;:) Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ryba (wg uznania), 2 duże filety
  • cytryna, 1 szt
  • płatki kukurydziane, 6 łyżek
  • sól
  • jajko, 1 szt
Składniki