Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnący cytryną kurczak w maślanym sosie z odrobiną kurkumy i czosnku świetnie rozgrzewa w zimne i chłodne dni ;-) do tego świeży szpinak i przepyszny makaron w postaci małych,wyglądających jak ryż, ziarenek ;-)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
oczyszczone,osuszone i rozbite filety z kurczaka nacieramy oliwą z oliwek,oprószamy białym pieprzem,polewamy sokiem z 2 cytryn ,okładamy plasterkami czosnku i dodatkowo oprószamy czosnkiem z młynka,solimy dopiero przed smażeniem-odstawiamy do lodówki na ok godzinę makaron orzo gotujemy al dente ścieramy parmezan jak najdrobniej przygotowujemy 2 patelnie: jedną do filetów,drugą do sosu z orzo
klarujemy masło na sos,dodajemy odrobinę kurkumy,sok z połówki cytryny,starty parmezan,doprawiamy solą i białym pieprzem,delikatnie mieszamy podgrzewając,na koniec wrzucamy kilka sztuk kaparków dla podkręcenia smaku ( trzeba uważać aby nie zagotować sosu ) dodajemy orzo,mieszamy i jeszcze chwilę grzejemy na małym ogniu w tym samym czasie na drugiej patelni smażymy piersi z kurczaka na złoty,piękny kolor
podajemy z listkami świeżego szpinaku z odrobiną oliwy z oliwek i paru kropli soku z cytryny oraz z naszymi ulubionymi kiełkami Smacznego ;-)