Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 585
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 585
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz, zalej mlekiem. Odstaw na godzinę. Wyjmij, opłucz, dokładnie osusz, ew. większe sztuki potnij na kawałki. Następnie wątróbki oprósz mąką, dobrze wymieszaj.
Chili oczyść, pokrój w plasterki. Szalotki i czosnek obierz. Czosnek posiekaj, a cebulki potnij w plasterki. Z jednego grejpfruta wyciśnij sok, drugi obierz i podziel na cząstki.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim szalotki i czosnek. Włóż wątróbki. Mieszając, smaż 2 minuty. Dodaj chili i sok. Smaż 5 minut, pod koniec dodaj cząstki grejpfruta (bez błonek). Przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj np. kolendrą.Źródło: Tina