Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowa krucha tarta z rabarbarem"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1274
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 181
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1274
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 181
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Do mąki dodaję jajko, masło, siekam nożem, dodaję cukier puder i śmietanę. Zagniatam gładkie ciasto. Owijam je folią i schładzam przez godzinę w lodówce.
Wylepiam ciastem formę na tartę. Nakłuwam je, obciążam ziarnami fasoli. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C.
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, rabarbar oczyszczam. Oba kroję w kostkę, mieszam z cukrem, mąkami oraz cynamonem. Odstawiam na 15 min, by owoce puściły sok, po czym wykładam na podpieczony spód.
Robię kruszonkę: masło topię i miksuję z płatkami, cukrem i cynamonem. Posypuję kruszonką wierzch ciasta. Piekę 40-45 min w temp. 180°C.
Tarta jest naprawdę pyszna – chrupiąca, nie za słodka i nie za sucha. Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie