Cynaderki

Cynaderki
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: olina102
Pyszne i ...niecodzienne.

Składniki

  • nerka, 4 szt.
  • cebula duża, 1 szt.
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Każdą nerkę przepoławiam na pół, wycinam tłuszcz i wkładam do miski z dużą ilością wody z łyżką octu. Trzymam około pół godziny

  2. Następnie kroję na cienkie , półcentymetrowej grubości paseczki. Wrzucam na rozgrzany olej i mieszam. Pieprzę i solę.

  3. Smażę ok. 40 minut. U mnie jedzą je na zimno, do chleba.

Komentarze do przepisu (1)

babciaaneczka 16 sierpnia 2012
Bardzo lubię cynaderki, robię je inaczej, ale muszę spróbować Twojego sposobu. Pozdrawiam.
Składniki
  • nerka, 4 szt.
  • cebula duża, 1 szt.
  • sól, pieprz do smaku
Składniki