Ćwikła - buraczki z chrzanem

Ćwikła - buraczki z chrzanem
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zabecka
Pyszny dodatek do obiadów jak i na kanapkę przez całą zimę, a przygotowanie jest proste i baaardzo szybkie.

Przygotowanie

  1. Buraki umyć i ugotować w na półmiękko. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach lub w maszynce.

  2. Dodać: chrzan, cukier i sól.Dokładnie wymieszać.(proporcje chrzanu cukru i soli można dopasowywać pod siebie,Ja lubię bardziej ostre, ale zaznaczam, że po ugotowaniu słoików buraki łagodnieją wiec lepiej zrobić ostrzejsze niż byśmy chcieli).

  3. Nakładać do słoików i gotować 15 min.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 20 października 2010
przyda sie na zimę
tajgerka 22 listopada 2010
Uwielbiam ćwikła. Jurto zabieram się za robienie , bo przepis wydaję się najprostszy jaki widziałam.
Konto usunięte 25 października 2011
W ten sposób można również kupić gotowe buraki i wymieszać z gotowym chrzanem . Szkoda zachodu. Droga na... Czytaj całość »
W ten sposób można również kupić gotowe buraki i wymieszać z gotowym chrzanem . Szkoda zachodu. Droga na skróty nie zawsze jest dobra. Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki