Ćwiartki marynowane, pieczone z różowym ryżem

Ćwiartki marynowane, pieczone z różowym ryżem
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Elajla
Ćwiartki marynowane, pieczone w miodzie i musztardzie z różowym ryżem.

Składniki

  • Ćwiartka na osobę
  • pół szklanki octu
  • 1 łyżka soli
  • 2 Łyżki musztardy
  • 1 duża łyżka miodu
  • Bułka tarta do posypania
  • pół szklanki ryżu
  • 3-4 łyżki soku z buraków
  • sól

Przygotowanie

  1. Do miski wlać ocet, pół szklanki wody i sól, wszystko wymieszać i podlać ćwiartki.
    Marynować przez min 20 minut. Wyjąć i osuszyć.

    Polać miodem i musztardą. wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Ćwiartki posypać bułką tartą, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut.

  3. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą ( na jedną porcję ryżu 2 porcje wody) dodać sok z buraka i odrobinę soli.

    Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki.

  4. Podawać
    Smacznego.

Składniki
  • Ćwiartka na osobę
  • pół szklanki octu
  • 1 łyżka soli
  • 2 Łyżki musztardy
  • 1 duża łyżka miodu
  • Bułka tarta do posypania
  • pół szklanki ryżu
  • 3-4 łyżki soku z buraków
  • sól
Składniki