Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm czy zawsze trzeba jeść ziemniaki? Stwierdzam że nie ponieważ naszło mnie dziś inaczej bez smażenia i duszenia.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać umyte i pokrojone w części ćwiartki kurczaka (dodam że mam swoje) oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Gotować na wolnym ogniu z pół przykrytą pokrywką do czasu wyparowania szklanki wody, dodając ziela angielskie, liść laurowy oraz część natki pietruszki.
W międzyczasie do szklanki lub słoika dodać pół szklanki wody, śmietanę oraz mąkę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso
I zagotować do powstania sosu.
Dodać resztę natki pietruszki, zamieszać.
Podałam z ryżem oraz groszek z marchewką na maśle.