Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla Państwa świetną propozycję obiadową a mianowicie ćwiartki kurczaka pieczone w sosie sojowym, po przepis zapraszam na mojego bloga pod podanym linkiem
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Przygotować ćwiartki kurczaka nacinając je od strony skóry po całości od góry do dołu, następnie wlać sos sojowy dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę aby mięso wchłonęło sos
Po wyznaczonym czasie mięso wraz z sosem sojowym przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać przyprawą do kurczaka. Wstawić do zimnego piekarnika i piec godzinę i trzydzieści minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, oczywiście mięso co jakiś czas obracać
Upieczone na rumiany kolor ćwiartki kurczaka z wierzchu chrupiące a w środku kruche i wilgotne podałam z buraczkami czerwonymi na ciepło smażone na smalcu