Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetny pomysł na obiad lub kolację.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Obierz i pokrój cebulę.
Posieka i obierz czosnek
Mięso wołowe umieść w misce. Dodaj połowę posiekanej cebuli i czosnku. Wsyp kilka łyżek bułki tartej. Połącz składniki.
Przypraw łyżeczką musztardy, solą i pieprzem, posiekaną kolendrą. Wymieszaj.
Formuj z masy mięsnej małe kuleczki. Ułóż pulpety na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz przez 15 minut w 180 st. Celsjusza.
Obierz i pokrój marchew.
Umyj fasolę i odetnij końce.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Usmaż pozostałą część cebuli i czosnku. Dorzuć pastę curry, imbir i chilli. Dodaj fasolę, mleczko kokosowe, bulion warzywny. Duś 7 minut. Dopraw sola i sokiem z cytryny.
Wrzuć na patelnię pulpety. Duś całość jeszcze kilka minut.