Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, kokosowe, aromatyczne danie obiadowe
Polecam.
Odsłon: 129
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 64
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Polecam.
Odsłon: 129
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 64
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Składniki
Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać drobno pokrojony czosnek oraz resztą przypraw. Lekko posolić. Wymieszać. Odstawić na ok. 1 godz.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka. Wyłożyć mięso na talerz
a na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora i zagotować. Dodać szczyptą soli, cukier i gotować do czasu, aż kalafior zmięknie (ok. 15 min)
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 5 minut. Na koniec doprawić sokiem z cytryny. Podawać z ryżem. Smacznego :-)