Curry z ciecierzycy i ziemniaków

Curry z ciecierzycy i ziemniaków
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszne i sycące curry z dodatkiem sezamu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Gotować ok 10-15 minut, aż zmiękną. Odcedzić.

  2. Podprażyć na patelni kolendrę, kurkumę, paprykę i imbir (ok. 30 sekund). Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i oliwą. Dodać czosnek i curry.

  3. Dodać ciecierzycę i sos sojowy, wymieszać. Dodać warzywa i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić razem, aż będzie tak gęste jak lubimy.Dodać sezam, sól i pieprz zgodnie z upodobaniami. Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (8)

ines 29 maja 2009
fajne :)
muszę wypróbować
Tangerinka 22 czerwca 2009
Mniamm :)
Tangerinka 22 czerwca 2009
Mniamm:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki