Curry warzywne

Curry warzywne
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Warzywne curry z kuskusem.

Przygotowanie

  1. Rozgrzej olej w rondelku. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz curry. Duś 2 minuty.

  2. Kalarepkę, paprykę i marchew pokrój w kostkę (około 2 cm).
    Jabłko pokrój w drobną kostkę.
    Dodaj to wszystko do rondelka razem z wodą, solą i pieprzem.
    Zagotuj, a następnie duś przez 10 minut na mniejszym gazie.

  3. W między czasie zrób bulion i zalej nim kuskus. Odstaw do nasiąknięcia.

  4. Dodaj do rondelka pokrojone na połówki pomidorki, groszek i sos sojowy. Duś wszystko około 3 minut

  5. Wymieszaj kuskus z warzywnym curry. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem.



    Smacznego ;-)

Składniki