Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla milosnikow kokosowej nutki ;) z tego co sie orietuje, przepis ma korzenie w Indiach, chociaz ja osobiscie nie korzystalam z gotowego przepisu tylko "tworzylam" na bierzaco w kuchni ;)
Polecam.
Odsłon: 5567
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 461
Polecam.
Odsłon: 5567
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 461
Składniki
kroimy cebulke, czosnek i scieramy na tarce kawalek imbiru - podsmazamy w duzym garnku...dodajemy pokrojone pomidorki i swieza pokrojona kolendre, razem dusimy...kurczaka kroimy na kawalki, wkladamy mieso do garnka, chwile podsmazamy, zalewamy szklanka wrzatku, dodajemy pryzprawy...razem dusimy ok 20min, mieso wyciagamy, studzimy, obieramy z kosci (nie drobno), wkladamy spowrotem do garnka z sosikiem...dodajemy sok z cytryny i puszke mleka kokosowego, gotujemy na malym ogniu ok 10 min....podawac z chlebkiem chapatii, pita, lub bagietka...mozna z ryzem basmatii