Cukiniowe racuchy

Przepis dnia 2010-11-27
Cukiniowe racuchy
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Homer
Szybko i cukiniowo :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinię dokładnie myjemy a następnie ścieramy na drobnym tarle. Odsączam z nadmiaru soku (ale nie całkowicie).

  2. Jogurt naturalny mieszamy z wiórkami z cukinii i dodajemy jajko.

  3. Do powstałej masy dodajemy kolejno mąkę tak aby uzyskać dość gęste ciasto. Dosypujemy kolejno proszek do pieczenia

  4. Wszystko przyprawiamy wcześniej utartą w moździerzu kolendrą, a następnie solą i pieprzem.

  5. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy niewielkie racuchy.

  6. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (3)

paskudna2206 29 listopada 2010
wspaniałe:))dziś zrobiłam jako drugie danie:))))
Homer 29 listopada 2010
cieszę się. że smakowało :)
AlicjaM 02 sierpnia 2017
Te racuszki z cukinii robiłam już 3 razy. Zawsze udawały się i smakowały. Super!
Składniki
Składniki