Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe penne na ciepło"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu na opakowaniu (15-18 min). Odlej na sicie, pozostaw do całkowitego osączenia.
Cukinię wyszoruj starannie, odetnij końcówki. Jeśli warzywo nie jest młode, musisz usunąć twardą skórkę i niejadalne nasiona. Młodą cukinię pozostaw ze skórką. Warzywo pokrój w plasterki, a potem każdy plasterek na ćwiartki.
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż z cebulą na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj cukinię, smaż razem kilka minut. Na koniec wrzuć umyte i pokrojone na cząstki pomidory oraz makaron. Wymieszaj, ogrzewaj 2-3 min. Dopraw solą, pieprzem i ziołami.
Czas ok. 35 min; porcja – 320 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety