Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia propozycja sezonowego dania jednogarnkowego.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Na łyżce oleju podsmażyć kiełbasę na złoty kolor i odstawić do ostygnięcia. 2. Na łyżce oleju przesmażyć pokrojone w grubszą kostkę cebule na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę cukinie z łupiną tak by nabrały lekko przeźroczystego wyglądu. Dodać przyprawy. 3. Dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić do miękkości ale zachowały jednocześnie nieco chrupkości. 4. Gdy warzywa będą gotowe dodać przesmażoną kiełbasę, a następnie przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać doprowadzając do wrzenia. W razie potrzeby doprawić do smaku. Jeśli chcemy by leczo miało konsystencję gęstej zupy można dolać ok 100 ml wody i zagotować. SMACZNIE POLECAM!!!