Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet z cukinii. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szatkownica lub tarka, formy silikonowe do pieczenia
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5758
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 131
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5758
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 131
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Składniki
Na tarce na grubych oczkach zetrzeć: cukinię. Posolić i odstawić, żeby puściła sok.
W międzyczasie do jednej miski zetrzeć na tarce: marchewkę, cebulę i ser żółty.
Odcisnąć bardzo mocno cukinię z soku i po tym dorzucić ją do miski ze startymi pozostałymi składnikami.
Do miski dodać żółtka z 2 jajek, przyprawy (jeśli ktoś lubi to można dodać czosnek oprócz tych wymienionych). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałą masą.
Nałożyć do foremek - najlepiej silikonowych keksówek. Mi wyszło na dwie formy.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez godzinę-półtorej - pasztet będzie gotowy, gdy zobaczymy, że jest silnie zarumieniony.