Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia zapiekana z fetą"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 45
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 45
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 4,80 zł • Przepis dla 4 osób
Cebulę obierz i drobno pokrój. Cukinie umyj, osusz i pokrój w kostkę (jedną odłóż).
Rozgrzej na patelni olej, zeszklij na nim cebulę, dołóż cukinie i smaż, aż lekko zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Ser pokrój w kostkę. Jajka roztrzep z jogurtem, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, pokrojony ser i wymieszaj. Do ciasta dodaj warzywa z patelni (wyjmij je łyżką cedzakową) oraz poobrywane listki z natki. Wymieszaj dokładnie.
Do brytfanki wysmarowanej masłem wlej ciasto. Na cieście porozkładaj cukinię pokrojoną w plastry, posyp ją słodką mieloną papryką.
Wstaw brytfankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie