Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana - ile przepisów tyle pomysłów na farsz:) Dziś proponuję cukinię z mięsem mielonym i warzywami "ala leczo". Fajny pomysł na obiad lub kolację:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż straci czerwony kolor. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką i chili. Mięso zsuwamy na bok i na wolną część patelni wrzucamy pokrojone pieczarki,cukinię /1 szt mała/ i paprykę, oprószamy solą i dusimy do miękkości. Na koniec mieszamy mięso mielone z warzywami, dodajemy drobno pokrojone pomidory /obrane ze skórki/, całość doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie:)/ i dusimy jeszcze ok 5 min. Cukinie /4 szt/ przekrawamy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy miąższ i napełniamy przygotowanym farszem mięsno-warzywnym.Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 30 min.