Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowaną cukinię z powodzeniem można zrobić na patelni, nie tylko w piekarniku.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Cukinię umyłem, wydrążyłem środek i obgotowałem. Cukinia powinna być półmiękka. Wydrążony miąższ drobno posiekałem. Na patelni podsmażyłem drobno posiekaną cebulkę, wrzuciłem na nią cukinie i smażyłem razem do odparowania jak największej ilości wody.
Mięso doprawiłem: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie, dodałem drobno posiekane grzyby suszone (opcjonalnie). Przesmażoną cukinię z cebulą wymieszałem z mięsem i jajkiem. Powstałą masą napełniłem obgotowane cukinie, zamoczyłem w bułce tartej.
Smażyłem na małym ogniu mięsem do góry aby wszystko się ugotowało (mięsa jest dość grubo). Przed końcem obróciłem i obsmażyłem na rumiano z drugiej strony.
Można posypać żółtym serem. Jedna cukinia wystarcza na 2 osoby - danie jest bardzo sycące.