Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia faszerowana wołowiną"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż środek i wymieszaj go z pokrojonym w kostkę awokado, fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną papryczką. Przypraw solą i pieprzem.
Mięso zmiel, oprósz majerankiem, mieloną papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Podsmaż z posiekaną cebulą.
Tak przygotowany farsz umieść w łódkach cukinii i wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 20 minut.
Przed podaniem posyp potrawę posiekanym szczypiorkiem i udekoruj listkami bazylii.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV