Cukinia faszerowana warzywami

Cukinia faszerowana warzywami
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Pyszna propozycja na obiad bądź na kolację. Polecam!

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj i przekrój na pół. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Posól i popieprz. Ułóż skórką do góry aby sok swobodnie spływał. Miąższ drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dołóż warzywa. Duś przez ok. 5 minut. Farszem napełnij cukinię. Warzywa wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. Posyp tartą mozzarellą i jeszcze chwile zapiekaj do czasu aż się roztopi. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (1)

Jagodzianka17 17 maja 2017
Uwielbiam takie dania
Składniki
Składniki