Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1860
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej olejem blasze skórką do dołu. Przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy ze sobą ugotowany wcześniej ryż, surowe mięso mielone i przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Farszem napełniamy cukinie, na których wierzch układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. temp. 180 st. Po tym czasie układamy na nich plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10 min.