Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię taką robię często, zwłaszcza latem. Jest smaczna, szybka i nietuzinkowa. Polecam :)
...ale pyszny.
Odsłon: 742
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 191
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
...ale pyszny.
Odsłon: 742
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 191
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
Składniki
Cukinie dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć delikatnie środek. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie podsmażyć mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodać paprykę i pieczarki. Smażyć razem przez chwilę. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić razem przez 5-10 minut, aż sos mocno zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz lekko przestudzić, po czym napełnić nim wydrążone cukinie, umieszczone na blaszce do pieczenia. Posypać starym serem i piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni