Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z tego co akurat miałam pod ręką. Na początku zupełnie nie wiedziałam co włożyć do tej mojej cukinii. Przeszukałam lodówkę i ostatecznie postanowiłam połączyć fetę z jabłkiem. Wyszło pysznie, serio. Cukinię w takim wydaniu polecam każdemu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 192
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 192
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, nie obieramy ze skórki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ, jego część kroimy bardzo drobno. Do farszu będziemy potrzebować 3- 4 łyżki posiekanego miąższu z cukinii. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony ser feta, posiekany miąższ cukinii, obrane jabłko starte na tarce o grubych oczkach oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy, aby powstała zwarta masa.
Połówki cukinii wypełniamy przygotowanym farszem, następnie układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Cukinię pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około godzinkę. Podajemy na ciepło z ketchupem lub sałatką z pomidorów. Smacznego.