Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Pyszne cukinii z delikatnym farszem mięsnym.

Składniki

Przygotowanie

  1. - ryż ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie -cebule kroimy w drobna kostkę i smażymy razem z mięsem mielonym ok 10 minut (delikatnie posolone i popieprzone) -cukinie myjemy dokładnie i przekrajmy w wzdłuż na połowę i wydrążamy środek z pestkami(tak aby w środku powstało zagłębienie na nasz farsz) a następnie obgotowujemy w osolonej wodzie( cukinia powinna być po obgotowaniu miękka ale nie rozgotowana) -łączymy razem ryz i mięso mielone i doprawiamy do smaku solą kucharkiem i pieprzem a następnie nakładamy farsz na cukinię -układamy cukinie na formie do zapiekania i zapiekamy ok 10-15 minut i pod koniec posypujemy serem żółtym Podawać z sosem pomidorowym.Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

truskaweczka23 23 marca 2009
mniam wczoraj zrobilam i bylo pyszne!!!
kasia-skrzynska-3 08 kwietnia 2014
super patent,ja lubię też czasem bezmięsnie, robię np z fetą i kuskus i innymi warzywkami... Czytaj całość »
super patent,ja lubię też czasem bezmięsnie, robię np z fetą i kuskus i innymi warzywkami http://www.grypoodporni.pl/index.php/pl/aktualnosci/cukinia-feta-i-kuskusem-nadziana.html pychota, zwłaszcza na wiosnę lato :)
makapaka1 12 sierpnia 2014
wygląda pysznie :) już wiem co będzie dziś na obiad :)
Składniki
Składniki