Cukinia faszerowana

Przepis dnia 2013-01-05
Cukinia faszerowana
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Smaczne i zdrowe danie, w sam raz na bure dni.

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sera typu feta
  • 3 łyżki białego sera
  • 50g żółtego sera startego na tarce
  • sól, pieprz,
  • opcjonalnie kurki, ew. pieczarki
  • 100g kaszy gryczanej ugotowanej wg przepisu na opakowaniu

Przygotowanie

  1. Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć pestki. Połowę wydrążonego wnętrza zachować. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Jeżeli używamy grzybów, teraz jest czas aby je krótko podsmażyć. Dodać kaszę połowę miąższu wydrążonego z cukinii, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Następnie dodać rozgniecione biały ser i fetę

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 04 stycznia 2013
Prezentuje się smakowicie.
rosse 04 stycznia 2013
Wygląda zachęcająco,piękna fota:)do ulubionych
marz 04 stycznia 2013
a ja robię z mięsnym farszem a nie serowo grzybowym, ale też musi byc smaczne
www.osmakachzesmakiem.pl
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sera typu feta
  • 3 łyżki białego sera
  • 50g żółtego sera startego na tarce
  • sól, pieprz,
  • opcjonalnie kurki, ew. pieczarki
  • 100g kaszy gryczanej ugotowanej wg przepisu na opakowaniu
Składniki