Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Coq au vin- francuski przebój – kurczak w winie"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Tuszkę podziel na 6 części, natrzyj solą. Z wina, 2 łyżek oleju i przypraw zrób marynatę, zanurz w niej mięso. Po 2 godz. wyjmij, marynatę zachowaj. Mięso zrumień na oleju. Boczek pokrój, stop w rondlu, usmaż na nim cebulki, po czym dodaj pokrojone pieczarki i zrumień. Dołóż mięso, marynatę, zmiażdżony czosnek, dopraw. Uduś.
Masło utrzyj z mąką, powoli dodaj do sosu, mieszając, aż zgęstnieje. Dopraw, podaj z ziemniakami lub batatami.Źródło: Świat kobiety