Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmażamy to na patelni ( z dodatkiem oleju) aż cebulka się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i całość delikatnie solimy. Kurczaka podduszamy na patelni pod przykryciem. Dodajemy szklankę białego wina. Kurczak powinien wówczas przejąć aromat z wina i w takim wywarze się udusić do miękkości.
Po kilku minutach dodajemy pokrojony w kosteczkę serek gorgonzola. Rozpuszczamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli sos zrobił się zbyt gęsty możemy dolać więcej wina:)
W tym czasie gotujemy makaron
Następnie dodajemy śmietanę, starty parmezan i doprawiamy do smaku. Na minutę przed zdjęciem z ognia dorzucamy świeży szpinak.