Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Comber z królika z ziemniakami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
Comber przetnij na pół i włóż do misy. Dodaj tymianek, liście laurowe, cynamon, skórkę z cytryny, sól,wlej wino. Mięso wstaw na noc do lodówki.
Seler, marchew i pietruszkę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i smaż do przyrumienienia. Pod koniec dodaj przecier.
Warzywa przełóż do brytfanny. Dodaj comber i piecz w piekarniku w 180° C, do miękkości. Wypieczony sos przelej do rondelka, zalej bulionem i zagęść mąką. Gotuj przez 10 minut, a pod koniec dodaj miód.
Comber pokrój w plastry i podawaj z ziemniaczanymi kulkami, warzywami i sosem.
Ziemniaczane kulki
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Następnie ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedź je i odstaw, aby wystygły.
Ostudzone ziemniaki dokładnie rozgnieć. Przełóż do salaterki. Wymieszaj je z jajkiem, solą, pieprzem i 4 łyżkami bułki tartej.
Z masy ziemniaczanej uformuj kulki. Obtocz je w bułce tartej. Następnie na patelni rozgrzej olej i przyrumień ziemniaczane kulki.Źródło: Na żywo