Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tyle wersji ile pubów, wspólnym mianownikiem jest wywar na żeberkach i białe kiełbaski wieprzowe, natka pietruszki i cebula.
do kiełbasek maszynka do mielenia z nadziewarką
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Najpierw wstawia się żeberka z cebulą i ogonkami z natki pietruszki, w sumie całość będzie się gotowała godzinę.
Zapomniałam kupić białą kiełbasę, na szczęście miałam składniki. Łopatkę można zmielić na grubszym oczku, plus dodatki, woda, sól, pieprz, czosnek i majeranek, którego nie ma na zdjęciu. Masę się wyrabia aż będzie stawiała opór. Namoczony i przepłukany flak nakłada się na nadziewarkę w maszynce do mielenia i napełnia farszem.
Po 30 minutach gotowania żeberek można dodać pokrojone ziemniaki. a po kolejnych 10 można dodać kiełbaski, tylko, wywar nie powinien się gotować. Potem całość można zostawić do lekkiego ostudzenia i dodać posiekaną pozostałą natkę pietruszki.
Smacznego :)