Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciorba z pulpetami jagnięcymi"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Składniki
Bulion wlej do garnka, podgrzej. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, usuń nasiona, pokrój na kawałki razem z obranym ziemniakiem. Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w talarki.
Obraną połówkę selera drobno posiekaj. Fasolkę szparagową rozmroź, pokrój na małe kawałki. Z pomidorów usuń pestki, pokrój na kawałki. Jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Cytryny sparz, pokrój w plasterki. Do gorącego wywaru wrzuć pokrojone warzywa, mrożony groszek oraz plasterki cytryny. Wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj 20 min.
Mięso mielone wymieszaj w misce z surowym ryżem oraz 2 łyżkami posiekanej drobno natki. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w mące.
5. Włóż klopsiki do zupy i gotuj na małym ogniu 25-30 min, mieszając od czasu do czasu, aby nie zlepiły się ze sobą. Gotową zupę raz jeszcze dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z pieczywem.Źródło: Świat kobiety