Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina w plastrach cukinii"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Umytą cukinię pokrój na 8 podłużnych plastrów. Plastry szynki przekrój na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i podziel na 8 płatków. Mięso oczyść, opłucz. Pokrój na 8 plasterków. Rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Na każdym plastrze cielęciny ułóż kawałek sera mozzarella. Owiń szynką dojrzewającą oraz wstęgą z cukinii. Obsmaż pakieciki na rozgrzanym oleju. Przełóż do piekarnika. Zapiekaj ok. 10 min w temp. 200 st. Podawaj, np. z sosem pomidorowym.
Czas ok. 45 min; porcja – 470 kcal, cena 4,20 zł.Źródło: Świat kobiety