Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na soli"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5823
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5823
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 132
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 299
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Sznycle cielęce lekko rozbij. Suchą patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką, mocno rozgrzej. Wsyp sól morską. Ułóż sznycle cielęce i na małym ogniu smaż 4-5 min z każdej strony. Sznycle zdejmij.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Włóż sznycle, smaż kilka minut na delikatny rumiany kolor (sprawdź, czy mięso jest usmażone w środku). Sznycle oprósz pieprzem. Podaj np. z purée ziemniaczanym.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie