Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne mięsne grillowane kotleciki z kwiatami cukinii.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku. Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny.
Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze.
Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami.