Cielaczki z grilla

Cielaczki z grilla
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: paulina2157
Pyszne i delikatne mięsne grillowane kotleciki z kwiatami cukinii.

Składniki

  • cielęcina mielona - 50 dag
  • kwiaty cukini - 4 szt.
  • papryka peperoni marynowana - 1 szt
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
  • sól do smaku
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • cebula - 0,5 szt.
  • dodatkowo:
  • pomidor - 1 szt.
  • natka pietruszki posiakana - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do smaku
  • pieprz kolorowy i sól morska do smaku

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku. Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny.

  2. Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze.

  3. Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 maja
Pyszotka:)
Składniki
  • cielęcina mielona - 50 dag
  • kwiaty cukini - 4 szt.
  • papryka peperoni marynowana - 1 szt
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
  • sól do smaku
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • cebula - 0,5 szt.
  • dodatkowo:
  • pomidor - 1 szt.
  • natka pietruszki posiakana - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do smaku
  • pieprz kolorowy i sól morska do smaku
Składniki