Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciatso francuskie z kurczakiem, groszkiem i fasolą"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 112
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość pół cm. Szklanką wytnij 18 kółek. Z 12 z nich wytnij krążki o śr. 5-6 cm. Powstałe pierścienie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem.
Na krążkach ciasta ułóż po 2 pierścienie tak, by strona posmarowana żółtkami dotykała suchego ciasta. Delikatnie dociśnij. Foremki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj pozo- stałym żółtkiem. Piecz około 15 minut w temp. 190°C.
Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Zielony groszek i czerwoną fasolę osącz. Dodaj do kurczaka razem ze śmietaną, majonezem i szczypiorkiem.
Wymie szaj, przypraw. Napełnij gorące koszyczki, podaj od razu.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie