ciasto z kokosem

ciasto z  kokosem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: demeter
bardzo smaczne ciasto na bazie biszkoptu :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pianę z 6 jaj ubić, w trakcie ubijania dodawać cukier.Dodać zółtka, wymieszać.Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia-wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wylać ciasto na prostokątną blachę i piec w temp. 180 stopni C ok 35-40 minut. Blachę wkładamy do zimnego piekarnika na 1 poziom od dołu.

  2. Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na 2 części i smarujemy pierwszą część ciasta dżemem z czarnej porzeczki, na to wykładamy połowę kremu karpatka, nakładamy na to drugą część ciasta; na to resztę kremu karpatka.

  3. Masło topimy w garnku, dodajemy stopniowo : wiórki kokosowe i 2 łyżki cukru, mieszamy .

  4. Kiedy masa przestygnie łyżką wykładamy na ciasto.

  5. Smacznego

Składniki
Składniki