Ciasto Z Kapustą

Ciasto Z Kapustą
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
tanie
Super proste i niedrogie placki, wszystko czego potrzebujesz to woda, mąka i trochę masła, może być dowolne nadzienie. Dziś gotuję ciasta z kapustą.

Składniki

  • wypełnienie: cebula - 1/2 szt.
  • marchewki - 1 szt
  • kapusta - 300g
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • pasta pomidorowa - 1 łyżka
  • Sól
  • Ciasto: gorąca woda - 200 ml
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • olej roślinny - 80 ml
  • mąka - 550 g
  • nasmaruj produkt: jajko
  • nasiona sezamu

Przygotowanie

  1. Do nadzienia podsmażyć posiekaną cebulę, startą marchewkę i kapustę na oleju roślinnym. Sól i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu kolejne 5 minut.

  2. Do testu weź gorącą wodę (około 80 ° C), sól, olej roślinny i zaparz 300 g mąki. Mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj więcej mąki i ugniataj jednolite, miękkie, elastyczne ciasto. Ciasto pozostaw na filmie na 15 minut.

  3. Podziel ciasto na 15-17 kulek. Rzuć piłkę dość cienko, prawie do przezroczystości, w owal, włóż 1 łyżkę nadzienia i zwiń ciasto.
    Posmaruj placki jajkiem i posyp sezamem. Piec przez 35 minut w temperaturze 180 ° C.

Składniki
  • wypełnienie: cebula - 1/2 szt.
  • marchewki - 1 szt
  • kapusta - 300g
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • pasta pomidorowa - 1 łyżka
  • Sól
  • Ciasto: gorąca woda - 200 ml
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • olej roślinny - 80 ml
  • mąka - 550 g
  • nasmaruj produkt: jajko
  • nasiona sezamu
Składniki