Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zrobicie sami w domu w kilka minut.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 221
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 281
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 221
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 281
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól. Do kubka wlewamy ciepłą wodę i rozpuszczamy drożdże z cukrem. Następnie wlewamy zawartość kubka do miski z mąką i mieszamy łyżką lub wyrabiamy ręcznie. Ciasto zagniatamy aż będzie jednolite i pod przykryciem odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto po schłodzeniu wolniej rośnie i lepiej się formuje na blacie bez pomocy wałka do ciasta, a pizza wygląda i smakuje jak z pizzerii. Pizzę pieczemy ok 10 minut od rozgrzanego piekarnika w 250-300 stopniach, wszystko zależy od waszego piekarnika, ale im wyższa temperatura tym lepiej. Piekarnik powinien być nastawiony na góra dól. Gotowe !!! Smacznego !!!